XUMET, SI O NO?

bebe-con-chupete-durmiendo

Tot i que encara segueix en boca de molts que l’ús del xumet és dolent per a la dentició del nadó, podem dir amb seguretat que el xumet no produeix malformacions dentals si s’abandona abans dels tres anys
Children's dummy. Child taking the pacifier.

Un estudi publicat a la revista General Dentistry el 2007, aclareix que sempre que es deixi a temps, aquest dispositiu és avantatjós. El xumet redueix la incidència de la mort sobtada del lactant, és un analgèsic molt eficaç en processos dolorosos.

Els efectes perjudicials que exerceix sobre la correcta alineació de les dents són passatgers.

Quan un nen s’introdueix la tetina d’un xumet a la boca i porta a terme el que anomenem succió no nutritiva (el propòsit no és ingerir aliment) les dents centrals inferiors es desvien de mica en mica cap a dins, mentre que els que es troben en el mateix pla, però en el maxil·lar superior, tendeixen a separar-se ia sobresortir cap a fora (dents de conill). Amb el temps, els canins (ullals) xoquen entre si i totes dues files de dents no es tanquen correctament (mossegada oberta).

A més, l’acció de succionar posa en funcionament una sèrie de músculs de la cara que, juntament amb la posició de la llengua, fan que, finalment les línies superiors i inferiors perdin la seva paral·lelisme (mossegada creuada).

S’estima que , perquè les malformacions siguin apreciables , cal exercir aproximadament una pressió més o menys constant durant sis hores diàries .

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>